Divisionsløb - Uhrehøj/Myrhøj

Søndag d.31. august afholdt Mariager Fjord OK et stort B-løbsstævne med omkring 300 løbere i Uhrehøje/Myrhøj mellem Farsø og Strandby i Vesthimmerland.

De mange løbere fordelte sig med 240 løbere fra de fire klubber i Nordkredsens 1. Division: Aalborg OK, Horsens OK, Silkeborg OK og OK Pan fra Aarhus. De resterende 60 løbere kom fra nogle af kredsens øvrige klubber.

Stævneleder Klaus Wolsing fra arrangørklubben var godt tilfreds med afviklingen af løbet, og da vejret også viste sig fra den pæne side, fik de 300 deltagere en god oplevelse ved stævnet, der blot blev ramt af en byge til allersidst, hvor de fleste løbere heldigvis var kommet i mål.

Konkurrencen mellem de fire 1. Divisionsklubber endte således: OK Pan fra Aarhus besejrede alle de øvrige klubber og fik dermed maxxpoint på 6 p. Silkeborg blev nr. 2 med to sejre og 4 p. Horsens blev nr. 3 med blot en sejr og 2 p. og Aalborg måtte se sig besejret af alle de øvrige klubber, og drog derfor hjem med 0 p. på kontoen.

Banelægger Helge Poulsen havde konstrueret 11 spændende baner, lige fra begynder- og lette baner, til mellemsvære og svære baner. Det mellemkuperede terræn passede fint til de fleste løbere, og plantageområdet i det vesthimmerlandske er især præget af mange gravhøje, hvilket mange løbere ved selvsyn kunne konstatere i fuld fart på deres respektive baner.

Også en spændende børnebane var lagt ud til de yngste løbere, der dermed alene eller ifølge med voksne også fik en god tur rundt i skoven.

Stævnepladsen sydede af aktivitet allerede fra morgenen af, og efterhånden som de mange løbere fra nær og fjern begyndte at ankomme, var der fint salg i arrangørklubbens kiosktelt, der havde et bredt udvalg af lækkerier, selv om stævnet altså lå langt ude i en skov.

      





.