Efterårsstafetten 2014

Mariager Fjord OK afholdt sit traditionsrige ”Efterårsstafetten” lørdag d. 25. oktober med 85 deltagere fra nær og fjern. I år havde fjordklubben lånt skov af naboklubben Randers OK, og derfor var stævnet henlagt til Hjermind skov mellem Bjerringbro og Ulstrup. Det kuperede terræn og den varierede skov gav fine muligheder for spændende baner, der var lagt i hænderne på klubbens formand Niels Jørgen Iversen med Martin Christensen som kontrollant. Stævneledelsen bestod i øvrigt af Erik Nielsen, Keld Østergaard og Jørn Blom.

Løbet har eksisteret siden 1995, og er blandt O-løbere mest kendt under betegnelsen ”Blom-stafetten”, opkaldt efter Jørn Blom, klubbens tidligere formand, der tilbage i 1995 fostrede ideen: Stafetholdene består af tre løbere, der alle på samme tid løber i skoven på hver sin bane med hver sit kort, kommer i mål og bytter kort, hvorefter de løber i skoven igen. Dette foregår tre gange, og efter tredje og sidste runde løbes der fælles i mål, og holdet får en samlet sluttid.

 


 

I år blev A-klassen vundet af et hold fra OK Vendelboerne i Hjørring med løberne Kjeld Arildsen og Allan Reiche i tiden 1.22.51. B-klassen blev vundet af et Viborg-hold bestående af Morten Nikkel Andersen, Jakob Gade og Jess Rasmussen i tiden 1.02.04. I denne klasse blev det til en 4.pl. til arrangørklubben med løberne Helge Poulsen, Klaus Wolsing og Henrik Bach. C-klassen blev vundet af OK Vedelboerne med løberne Thorkild Holm Pedersen, Poul Henning Pedersen og Finn Hørup Nielsen i tiden 1.09.07. Her blev bedste Mariager-løber Keld Østergaard på en 3.pl. på et mix-hold fra OK Pan, Aalborg og Mariager Fjord. D-klassen blev vundet af et mix-hold af løbere fra Aarhus 1900 og Mariager Fjord med løberne Astrid Gylling Hougaard, Mikkel Bo Kølbæk og Jørn Blom.

Stævnet var samtidig årets sidste på arrangementskalenderen for klubben, der dog allerede nu er i gang med planlægningen af Nytårsløbet, der afholdes i Hobro Østerskov søndag d.4. januar.