Find vej i-dagen  


Hele Hadsund og omegn finder vej lørdag den 13. april

Linddale i Hadsund bliver centrum for et stort, gratis motionsarrangement den 13. april i forbindelse med den landsdækkende ’Find vej i Danmark’-dag.  

Lørdag den 13. april tager tusindvis af danskere på jagt efter poster i mere end 40 skove, parker og byer, når Danmarks Idræts-Forbund (DIF), Dansk Orienterings-Forbund og de danske orienteringsklubber inviterer til ’Find vej i Danmark’-dagen 2013.

’Find vej i Danmark’ er orienteringssportens bud på over 150 gratis motionstilbud i det fri, som er fordelt på to tredjedele af landets kommuner. Det gælder om at finde vej til en række poster ved hjælp af et kort. Man bestemmer selv, om det skal være i fuld fart eller gående. 

’Find vej i Danmark’-dagen blev første gang afholdt i 2012 med over 3.000 deltagere. I år inviterer Mariager Fjord Orienteringsklub til ’Find vej i Linddale mellem kl. 13.00 og 14.00, hvor klubben sender deltagerne godt af sted. Mødestedet er på legepladsen ved Spejderhytten på Markedsgade, hvor der vil være være instruktion, kort og forfriskninger til alle.

 

Motion for hele familien

Orientering er traditionelt en rigtig familiesport, og ’Find vej i Danmark’-dagen 2012 blev også besøgt af mange familier. Begejstringen ved at finde posterne undervejs er stor blandt både store og små, der får en fælles oplevelse i det fri:

”I DIF var vi meget begejstrede for at opleve, at så mange familier deltog i ’Find vej i Danmark’-dagen sidste år. Men det var ikke overraskende, for vi oplever en tendens, hvor danskerne i stigende grad ønsker at dyrke idræt i den fri natur, og dette arrangement matcher tendensen. I 2013 forventer vi igen, at en masse familier vil benytte ’Find vej i Danmark’-dagen til at motionere hjernen og hjertet via en løbetur eller en travetur i gummistøvler”, siger DIF’s miljøkonsulent Dorthe O. Andersen.

Jørn Blom og Keld Østergaard, henholdsvis formand og kasserer fra Mariager Fjord Orienteringsklub fortæller: ”Vi glæder os til at sætte hele byen i bevægelse den 13. april. Vi har forberedt os i flere måneder, så vi er klar til at give alle en motionsoplevelse ud over det sædvanlige”. Allerede ugen efter, lørdag d.20. april, følger vi op med endnu et arrangement samme sted i Linddale, og således vil alle interesserede i Hadsund og omegn få to muligheder for at snuse til O-sporten.  

 


Yderligere information kan findes på:

Mariager Fjord Orienteringsklubs hjemmeside: www.mariagerfjordok.dk

Ligeså er der informationer på: Find vej i Danmarks hjemmeside, hvor man kan downloade orienteringskort og skaffe sig et overblik over de mere end 150 lokale ’Find vej i …’. Mere end 65.000 har besøgt siden:http://www.findveji.dk/

Find vej i Danmarks Facebook-side, som ved årsskiftet rundede 1.000 ’likes’: www.facebook.dk/findveji