Mariagerløbet 2012 - del 2   1. del

I torsdags afholdt Mariager Fjord Orienteringsklub for 21. gang Mariagerløbet, og det var tæt på en ny deltagerrekord. I alt 236 løbere var med, og rekorden fra 2010 på 260 løbere var dermed tæt på at blive slået.

Stævnepladsen foran Sparekassen Kronjylland, som er medarrangør og hovedsponsor, sydede af aktivitet og ivrige løbere, der allerede kl.17 begyndte at dukke op for at hente startnumre. Også Intersport fra Hobro var på plads, og udover flotte sponsorpræmier blev der udstillet de nyeste løbesko for de mange interesserede løbere. Newline, som også sponsorerer løbet med både præmier og START- og MÅL-banner, var også synlige på stævnepladsen, og alt i alt var det som altid nogle flotte rammer på begge sider af Sparekassen Kronjylland.

Præcis kl. 18.30 blev første start skudt i gang, hvor det var løberne på 9,7 km, der først kom af sted. 5 min. senere var det så de mange løbere på den korte distance på 5,6 km der blev skudt i gang.

Dermed var alle løbere ude på den naturskønne rute, der på den første strækning går langs med Mariager Campingplads og derfra hen langs med fjorden. Dernæst går ruten op gennem Vesterskoven og gennem villakvarteret, inden opløbet langs banen og selve målgangen på bagsiden af Sparekassen Kronjylland. Løbere på den lange rute må to gange rundt på turen.

Efter løbet kunne vinderne i de enkelte aldersgrupper og løbsklasser kåres. Hos kvinderne var hurtigste løber på 5,6 km Line Christensen fra Randers i klassen D 30-44 år, der kom først i mål i tiden 26.22.På den lange 9,7 km blev hurtigste kvinde Charlotte Holm fra Mariager i klassen D 30-44 år, der kom i mål i tiden 44.43. Hos mændene blev det Morten Nielsen i klassen H 13-14 år fra Mariager i tiden 22.38. På 9,7 km blev det Søren Rasmussen fra Viborg i klassen H 45-59 år i tiden 39.07. Alle resultater kan i øvrigt ses på klubbens hjemmeside: www.mariagerfjordok.dk

Samtlige gruppevindere blev præmieret med løbe-T-shirts fra Intersport Hobro, og dertil kom en lang række lodtrækningspræmier, der blev udtrukket blandt alle deltagere. Vand og saft var der ligeledes til alle de tørstige løbere, og i år havde Sparekassen Kronjylland også valgt at give frisk frugt til alle løbere.

Løbets vandrepokal til det største hold blev i år overrakt til FLSmidth A/S med et hold på hele 39 løbere.

Det var en tilfreds stævneleder Per Andersen fra arrangørklubben, der dermed kunne takke af for et flot fremmøde, og han kunne allerede nu love, at der vil være løb næste år igen.