Kvindeløb i Hadsund 2012   2.del

 

Planlægningen af dette års udgave af Beauté Pacifique Kvindeløb i Hadsund er i fuld gang, og som de tidligere år er det et samarbejde mellem Beauté Pacifique, Ristorante da Vinci og Mariager Fjord Orienteringsklub. Syv personer sidder i stævneledelsen, der således udgøres af Amalie A.K. Andersen og Torben H. Pedersen fra Beauté Pacifique, Antonino Oliveto fra Ristorante da Vinci, Erik Nielsen, Keld Østergaard, Per Andersen og Jens Chr. Dalgaard fra Mariager Fjord OK. Løbet afholdes nu for tredje år i træk, og som altid er det første torsdag i maj, i år d.3. maj, og traditionen tro er det med start og mål ved Ristorante da Vinci på havnen i Hadsund.

I løbets debutår, 2010 deltog 813 løbere fra nær og fjern, men allerede i løbets andet år blev det tal slået, idet hele 919 løbere deltog i 2011.

Siden debutåret er der foretaget mindre justeringer ved startproceduren, og klubben råder nu over sit eget tidtagningssystem, der hurtigt og præcist registrerer de mange løbere. For at undgå det værste af flaskehalsproblemet på det smalle stykke ved løbets start fra Ristorante da Vinci og hen over springvandspladsen til tunnelen, har arrangørerne besluttet at dele løberne op i tre startgrupper. Her er det den enkelte løbers forventede sluttid, der afgør, hvilken gruppe man tilmelder sig i: grp. 1 med de hurtigste løbere under 30 min., grp. 2 mellem 30-40 min., og endelig grp. 3 med løbere over 40 min.

 

Selve løberuten på de 5,1 km. ændres der ikke ved, så de mange løbere får stadig den flotte og uforglemmelige tur over Hadsund Broen og retur fra Hadsund Syd. Derefter ud ad Vestergade, op ad ”djævlebakken” på Hobrovej, ned gennem en nyudsprungen bøgeskov i Thygeslund, videre ind ad Skovvej og sluttelig selve opløbet hen ad havnefronten med mål ved da Vinci.

 

 

De mange løbere er inddelt i syv aldersgrupper, hvor der er hovedpræmier til nr.1, 2 og 3 i hver gruppe, og disse flotte præmier sponsoreres af henholdsvis Beauté Pacifique, Rikki Tikki og Sportigan. Desuden vil der i lighed med tidligere år være de populære goodiebags fra Beauté Pacifique til alle deltagere, og i år indeholder den, udover lækre produkter fra Beauté Pacifique og livsstilsmagasiner, også produkter fra Mariager Saltcenter. Dertil er der masser af flotte lodtrækningspræmier fra byens forretninger, der udtrækkes blandt alle løbere. Super-Brugsen i Hadsund sponsorerer i år både saft og frisk frugt til alle løbere, så de får lidt at styrke sig på efter løbet. I øvrigt fortæller Antonino fra da Vinci, at der kan købes sunde og lækre retter både ude og inden for i restauranten.

Med de mange løbere in mente fra de første to år, håber arrangørerne på en ny deltagerrekord, således det magiske tal på 1.000 løbere passeres, dog er der sat et loft på max 1.200 løbere, så der vil sikkert være rift om pladserne, når tilmeldingen starter d. 1. marts på klubbens hjemmeside www.mariagerfjordok.dk

Senest tilmelding er d.30/4, og der er ingen tilmelding på selve dagen.