Hadsundløbet for 21. gang  

 

 

Torsdag d.6. september skydes dette års Hadsundløbet i gang.

Det er dermed 21. gang, at løbeglade kan komme til det traditionsrige motionsløb i Hadsund, fortæller arrangørerne gennem alle årene, Sportigan Hadsund og Mariager Fjord Orienteringsklub.

 

Sidste år blev tre helt nye løberuter introduceret, og de mange løbere var godt tilfredse med ruterne. Tilfredsheden kunne også aflæses i deltagerantallet, der satte ny rekord med hele 821 løbere, hvor der året før havde deltaget 753.

             

 

Som sædvanlig er der stævneplads på Torvet i Hadsund midtby, hvor det vil summe af aktiviteter frem mod løbets start. Der vil bl.a. være nummerudlevering, væske og frugt, førstehjælp samt resultatformidling og præmieoverrækkelse.


Løbets start foregår fra Torvets østlige ende, og de første, der kommer af sted, er løberne på den korte rute på 2,8 km. Præcis kl.18.30 skydes den i gang, og med fem minutters interval bliver det derefter 9,8 km og sluttelig 5,8 km. Selve opløbet i målområdet foregår i modsatte ende af Torvet ud mod Storegade ved Sportigan-butikken.

Ude på de tre løberuter vil der være mange hjælpere til dels at vise vej samt regulere trafikken, og således har Politihjemmeværnet meldt sin ankomst ligesom uniformeret Politi vil være behjælpelig med afspærringen af den store rundkørsel på Alsvej, når de mange løbere starter ud på ruterne.

Efter målgangen vil der være vand, saftevand og frisk frugt til alle løbere, alt sammen sponsoreret af Super Brugsen Hadsund. Præmieoverrækkelsen er lagt i hænderne på Sportigans indehaver Palle Justesen og stævneleder Jens Chr. Dalgaard. Desuden vil der være en stor mængde lodtrækningspræmier, der bl.a. sponsoreres af løbssponsorerne Sportigan og Newline samt en række af byens forretninger.


Også løbets vandrepokal, skænket af Urmager Erhardsen, skal uddeles til største holdtilmelding. Sidste år var det Hadsund Skole med hele 493 løbere.


Om der bliver sat ny rekord igen vil vise sig, men tilmeldingerne strømmer allerede ind, og helt frem til d.2. september er det muligt at tilmelde sig online på klubbens hjemmeside
www.mariagerfjordok.dk

 

 

  2. del